środa, 9 listopada 2011

domowe hot-dogi




mąka pszenna, 130 g
proszek do pieczenia, pół łyżeczki
jajka, 2 sztuki
parówki, 2 sztuki
zielona papryka, 4 paski
ser żółty, 6 plastrów
przecier pomidorowy, 2 łyżki
sól

mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą
wbić jajka i dodać wodę mineralną, by uzyskać dość rzadkie ciasto, jak na naleśniki
wymieszać ciasto mikserem, odstawić na pół godziny
ciasto wylać na papier do pieczenia, piec 15 minut w temperaturze 200 st. C
wyjąć z piekarnika, ostudzić, podzielić na 4 części
każdą część placka posmarować przecierem pomidorowym, położyć plaster sera, pół parówki i pasek papryki, zwinąć w rulon, na który położyć pół plastra sera
zapiekać jeszcze 5 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz