czwartek, 10 listopada 2011

makaron kabanosy fasolka



makaron, 120 g
cebula, 40 g
zielona fasolka szparagowa, 250 g
kabanos, 70 g
przecier pomidorowy, 3 łyżki
sól, pieprz

makaron ugotować al dente
na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki kabanosy, dodać cebulę i razem dusić
dorzucić fasolkę, podlać wodą, dołożyć przecier i przyprawić
wymieszać z makaronem

5 komentarzy:

  1. Oo! jaki ciekawy makaron jest na zdjeciu :D no i wkoncu jakis pomysl co zrobic z kabanosami Meastro :D

    OdpowiedzUsuń
  2. a gdzie taki makaron można kupić? a maestro? tez ich nigdzie nie widzialam :(

    OdpowiedzUsuń
  3. ten makaron to jak się nie mylę "Auta". widziałam kiedyś w Biedronce ;) a Maestro też w Biedronce możecie kupić. w Kauflandzie, Żabce ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Makaron...chyba mi się obił o oczy w biedronce, a maestro na pewno tam są ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Maestro to też ostatnio w Kauflandzie widziałam :) ale to tak jednorazowo, ale wątpię, żeby już ich tam nie było :P a przepis - rewelacja! :D

    OdpowiedzUsuń