sobota, 31 grudnia 2011

muffinki orkiszowe - ser grzyby szynka



mąka orkiszowa pełnoziarnista, 250 g
proszek do pieczenia, 1 łyżka
sól, 1 łyżka
grzyby suszone, 10 sztuk
szynka, 100 g
ser żółty, 50 g
jogurt naturalny, 130 g
mleko, 100 ml
jajka, 2 sztuki m
olej rzepakowy, 20 g

grzyby suszone gotować 30 minut, ostudzić, pokroić w małą kostkę
szynkę i ser pokroić w małą kostkę, dodać grzyby
wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sół, połączyć z grzybami, serem i szynką
jajka roztrzepać z jogurtem, mlekiem i olejem
wymieszać wszystko razem do połączenia składników
masą napełnić papilotki
piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C bez termoobiegu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz